Zaduzbina Andrejevic promocija.jpg

Promocija monografija autora sa VMA

30. 05. 2014

Svečanost povodom promocije monografija izdatih od strane "Zadužbine Andrejević", koje su prethodno bile izabrane na 35. konkursu za doktorske radove i posebna izdanja i 10. konkursu za master radove, održana je u četvrtak, 29. maja 2014. godine, u Zadužbini Ilije Kolarca na Studentskom trgu br. 5 u Beogradu.
Iz oblasti medicinskih nauka, u bibliteci "Posebna izdanja", izašle su monografije troje autora iz Vojnomedicinske akademije. To su:
1. dr med. nauka Nebojša Jovanović iz Dispanzera za ginekologiju, Dijagnostičko-poliklinčki centar VMA - "Klinički aspekti puerperijuma"
2. dr med. nauka Aleksandar Perić iz Klinike za uho, grlo i nos VMA - "Efekti primene klaritromicina u lečenju nosne polipoze"
3. dr nauka vet. med. Vesna Jaćević, viši naučni saradnik iz Centra za kontrolu trovanja VMA - "Spermaglutinini i veštačka oplodnja"
Na istoj svečanosti proglašeni su i pobednici 36. konkursa za priređene doktorske radove i 11. konkursa za priređene magistarske radove. Iz oblasti medicinskih nauka pobednik 36. konkursa je dr stom. nauka Zdenka Stojanović iz Klinike za stomatologiju VMA kojoj će do kraja ove godine u biblioteci "DISSERTATIO" biti objavljena monografija iz doktorske disertacije, odbranjene 2013. godine na Stomatološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, čiji je naslov "Kranio-facijalni model III skeletne klase u doba mešovite denticije".
Zadužbina Andrejević je osnovana pre 20 godina sa ciljem pružanja podrške i pomoći talentovanim i perspektivnim naučnicima u predstavljanju njihovih naučnih dela. U okviru svojih biblioteka "DISSERTATIO" i "ACADEMIA" Zadužbina objavljuje priređene doktorske i magistarske radove, biblioteka "Posebna izdanja" pruža mogućnost objavljivanja naučnih dela već afirmisanih stručnjaka, u biblioteci "SPECIALIS" objavljuju se specijalistički radovi, a u biblioteci "INITIUM" master radovi. Pored nabrojanih, postoji i biblioteka "INSPIRATIO" koja donosi posebno vredne naučne radove ili informacije o njima, kao i biblioteka "EDUCATIO", u okviru koje se objavljuju radovi sa velikom upotrebnom vrednošću u praksi.
Do sada su mnogi autori iz VMA svoje prve naučne monografije objavili upravo u nekoj od navedenih biblioteka Zadužbine Andrejević.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas