prof Rider.jpg

Priznati belgijski urolog promovisan u gostujućeg profesora VMA

06. 02. 2013

Načelnik Vojnomedicinske akademije brigadni general prof. dr Marijan Novaković uručio je prof. dr Dirku de Rideru (Dirk de Ridder) sa Klinike za urologiju Univerzitetske bolnice Loven (Leuven) iz Belgije plaketu kojom je promovisan u gostujućeg profesora Medicinskog fakulteta Vojnomedicinske akademije Univerziteta odbrane u Beogradu. Prof. dr Rider, čija je poseta Klinici za urologiju VMA deo odlične saradnje ove klinike sa Evropskim udruženjem urologa, jedan je od najznačajnijih evropskih stručnjaka u oblasti ženske, funkcionalne i rekonstruktivne urologije, kao i neurourologije.
Planirano je da prof. Rider održi predavanje na temu "Muška inkontinencija" 7. februara 2013. godine sa početkom u 14.00 časova u sali Naučno-nastavnog veća VMA.
Profesor Rider član je borda Evropskog udruženja za žensku i funkcionalnu urologiju i predsedavajući Komiteta za standardizaciju Međunarodnog udruženja za inkontinenciju, a obavljao je funkciju predsednika Evropskog udruženja za neurologiju od 2004. do 2007. godine. Urednik je međunarodnog časopisa Neurologija i urodinamika (Neurology and Urodynamics). Autor je i koautor više od 159 radova objavljenih u najznačajnijim stručnim časopisima.
 
Beograd, 6. februar 2013. godine

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas