Delgacija_Holandije_11072013.jpg

Pripreme za Panevropski kongres vojne medicine

11. 07. 2013

Delagacija vojnog zdravstva Oružanih snaga Kraljevine Holandije, na čelu sa brigadnim generalom dr Johanom de Grafom (Johan de Graaf) posetila je danas Vojnomedicinsku akademiju. Domaćin holandskoj delegaciji bio je načelnik VMA brigadni general prof. dr Marijan Novaković. Cilj sastanka bio je razvoj bilateralne saradnje u oblasti vojnog zdravstva i priprema 3. panevropskog kongresa vojne medicine (3. PEKVM), koji će biti održan od 2. do 6. juna 2014. godine u Beogradu, u organizaciji Međunarodnog komiteta vojne medicine (International Committee of Military Medicine – ICMM) i Ministarstva odbrane Republike Srbije. BG Graf je predsednik, a BG Novaković potpredsednik Panevropske radne grupe ICMM.
Glavne teme kongresa, koji će biti je jedan od najznačajnijih skupova vojne medicine na svetu u 2014. godini, biće: ratna hirurgija, osnovna istraživanja traume i sepse, novine u preventivnoj medicini i veterini, mentalno zdravlje. Pored ovih tema, na okruglim stolovima biće reči i o vojnomedicinskom obrazovanju u Evropi, zbrinjavanju povreda izazvanih NBCR dejstvima, kao i o novostima u vojnomedicinskom menadžmentu i snabdevanju. Više informacija o organizaciji kongresa možete dobiti na internet prezentaciji 3pemmc.mod.gov.rs
Holandska delegacija obišla je Centar za hiperbaričnu medicinu, Kliniku za anesteziologiju i intenzivnu terapiju, Kliniku za plastičnu hirurgiju i opekotine i Institut za radiologiju na VMA.
Beograd, 11. jul 2013. godine
 

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas