Primopredaja donacije Hemofarma Vojnomedicinskoj  akademiji.jpg

Primopredaja donacije Hemofarma Vojnomedicinskoj akademiji

07. 05. 2015

Primopredaja najmodernijeg video laringoskopa Klinici za anesteziju i intenzivnu terapiju VMA, koji je donacija Hemofarm fondacije, obavljena je danas na Vojnomedicinskoj akademiji.
Zastupnik načelnika Vojnomedicinske akademije pukovnik prof. dr Zoran Šegrt naglasio je da je novi video-laringoskop još jedan od noviteta u Vojnomedicinskoj akademiji, kojim će se dodatno povećati stepen opremljenosti Klinike za anesteziologiju i intenzivnu terapiju u kojoj se svakoga dana, 24 sata, 365 dana u godini intenzivno radi i u kojoj se spašavaju životi svih onih kojima je takva pomoć neophodna. Novi uređaj će značajno unaprediti konfor kako za lekara anesteziologa, tako i pacijenta tokom vrlo delikatnog postupka u pristupu disajnim putevima, što naročito dolazi do izražaja u tretmanu životno ugroženih pacijenata. Prof. Šegrt zahvalio se Hemofarm fondaciji što je prepoznala potrebe VMA i donacijom ovog savremenog uređaja omogućila dodatni kvalitet u svakodnevnom radu. Izrazio je očekivanje da će saradnja sa Hemofarmom i dalje biti nastavljena, pre svega na korist građana i svih onih koji se leče u Vojnomedicinskoj akademiji.
Član Upravnog odbora Hemofarm fondacije i direktorka korporativnih poslova i komunikacija Hemofarma Sanda Savić rekla je da se Hemofarm trudi da u saradnji sa svim zdravstvenim insititucijama svaku od njih opremi upravo onim što nedostaje. Tako je bilo i sa VMA kojoj je doniran video-laringoskop vredan tri miliona dinara. Doniranjem opreme poboljšava se kvalitet lečenja, ali i pomaže u poboljašnju uslova rada lekara. „Ta činjenica da učestvujemo u nečem plemenitom nam je motivacija za dalji rad. Inače, VMA je 12. zdravstvena ustanova kojoj smo donirali opremu ili medicinska sredstava u okviru nacionalne kampanje Hemofarm fondacije „Svim srcem“ u kojoj je fokus prvenstveno na zdravstvu“, rekla je Sanda Savić.
 

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas