359.jpg

Prijem za nekadašnje načelnike VMA

07. 02. 2010

Povodom predstojećeg Dana VMA i jubileja - 165 godina čuvanja tradicije na nastanak srpskog vojnog saniteta, načelnik VMA, general-major prof. dr Miodrag Jevtić, sa članovima kolegijuma, priredio je prijem za nekadašnje načelnike VMA, generale: prof.dr Mihajla Đuknića, prof. dr Jovana Bjelića, prof. dr Aca Jovičića i prof.dr Momčila Krgovića.
- Ponosan sam i počastvovan što danas mogu da pozdravim naše načelnike, profesore, učitelje i ljude koji su ugradili sebe u temelje ovog hrama zdravlja. Naša je sveta dužnost da čuvamo i razvijamo VMA koja je svedok velike istorije i koju ste nam ostavili u amanet za generacije koje dolaze - rekao je general Jevtić.
Bivšim načelnicima VMA general Jevtić je tom prilikom poklonio prve primerke monografije „Načelnici Vojnomedicinske akademije“ u kojoj su predstavljeni životopisi rodonačelnika srpskog vojnog saniteta, upravnika Glavne vojne bolnice i biografije svih načelnika VMA od 1949. godine do danas.
Vojnomedicinska akademija i na ovaj način čuva sećanje na svoje najodgovornije pripadnike i prethodnike koji su ugradili svoja znanja, iskustva, kreativnu energiju, hrabrost i patriotizam u temelje jedne od najprestižnijih medicinskih ustanova u Srbiji i regionu i doprineli njenom ugledu, snazi i veličini.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas