Neskovic 1.jpg

Predstavnik VMA na "Euroanaesthesia 2015"

16. 06. 2015

Na kongresu Evropskog udruženja anesteziologa (European Society of Anaesthesiology - ESA) "Euroanaesthesia 2015" održanom od 29. maja do 02. juna 2015. godine u Berlinu, SR Nemačka Vojnomedicinsku akademiju je predstavljala doc. dr Vojislava Nešković sa Klinike za anesteziologiju i intenzivnu terapiju VMA.
Program ovog značajnog stručnog skupa koji je proslavio deset godina rada i okupio preko 6000 anesteziologa iz Evrope i sveta, obuhvatio je sve aspekte anestezije, perioperativne medicine, intenzivnog lečenja, terapije bola i urgentne medicine sa posebnim naglaskom na anesteziji u rizičnim situacijama, menadžmentu disajnih puteva i bezbednosti pacijenata. Osim u stručnom radu kongresa, učešće doc. Nešković odnosilo se na sastanak članova Komiteta nacionalnih udruženja anesteziologa (National Anaesthesiologists Societies Committee) kao i sastanak članova Programa razmene (Trainee exchange program) namenjenog selekciji najboljih kandidata i njihovog upućivanja na tromesečna usavršavanja u evropske edukativne centre.
U standardni program Evropskog udruženja anesteziologa uveden je i dvonedeljni kurs edukacije instruktora u anesteziji pod nazivom "Teach the Teachers" koji je ove godine održan u Mehelenu, Kraljevina Belgija, a docentkinja Nešković je učestvovala kao gostujući predavač i koordinator naučnog programa.
 

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas