OSSI.jpg

Predstavnici OSSI u poseti VMA

21. 08. 2012

Predstavnici Organizacije srpskih studenata u inostranstvu (OSSI), Stefan Stefanović i Luka Katić, u pratnji generalnog direktora Kliničkog centra Hadas iz Jerusalima i zamenika komandanta medicinskih jedinica Vojske države Izrael prof. dr Avrahama Rivkinda, posetili su Vojnomedicinsku akademiju.
Prof. dr Rivkinda, specijalnog gosta konferencije OSSI koja je održana u Beogradu,  i delegaciju OSSI dočekali su načelnik VMA brigadni general prof. dr Marijan Novaković, načelnik Hirurških klinika pukovnik prof. dr Nebojša Jović, načelnik Instituta za medicinska istraživanja prof. dr Zvonko Magić, načelnik Operacionog bloka major dr Mladen Prcović i major Zoran Radomirović.
Brigadni general prof. dr Marijan Novaković predstavio je gostima metode i rezultate rada VMA i planove za nastavak usavršavanja stručnog rada, dalje integracije sa civilnim zdravstvenim ustanovama, kao i unapređenja međunarodne saradnje na polju zdravstvene zaštite.
Gospodin Stefanović upoznao je domaćine sa funkcionisanjem OSSI i izrazio želju za unapređenjem saradnje sa studentima medicine iz inostranstva. Prof. dr Rivkind je predstavio organizacionu strukturu i metode rada u Kliničkom centru Hadas, kao i izazove sa kojima se susreću u svakodnevnom radu na klinikama.
Nakon prepoznavanja mogućnosti za saradnju na polju školovanja sa OSSI usledio je kratak obilazak i predstavljanje kapaciteta i načina rada Operacionog bloka VMA.
 

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas