neurohirurgija april 2013.jpg

Postoperativne neurohirurške komplikacije

12. 04. 2013

Sastanak Neurohirurške sekcije Srpskog lekarskog društva u organizaciji Klinike za neurohirurgiju Vojnomedicinske akademije održan je na VMA. Niz predavanja o postoperativnim neurohirurškim komplikacijama održali su specijalisti neurohirurgije i lekari srodnih specijalnosti iz VMA, Kliničkog centra Srbije, Kliničkog centra Vojvodine i Niša, kao i Kliničko-bolničkog centra Zemun.
Načelnik Vojnomedicinske akademije brigadni general prof. dr Marijan Novaković pohvalio je odabir teme i specifične oblasti koja je, s obzirom na lokalizaciju u visokodiferentovanim tkivima mozga i kičmene moždine, skoro redovno praćena teškim sekvelama i po život opasnim stanjima.
Zastupljene teme pojedinačnih predavanja su pored izlaganja načelnika Klinike za neurohirurgiju VMA pukovnika prof. dr Zorana Roganovića o komplikacijama hirurškog lečenja kraniocerebralnih povreda, obuhvatile i komplikacije lečenja moždanih glijalnih i celarnih tumora, kao i tretman i rezultate istraživanja postoperativnih bolničkih infekcija kod pacijenata nakon neurohirurških procedura.
 

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas