prijemni 2013.jpg

Polaganje prijemnog ispita za upis nove klase kadeta na Medicinski fakultet VMA

03. 07. 2013

Kandidati koji su ispunili uslov za polaganje prijemnog ispita za upis Medicinskog fakulteta Vojnomedicinske akademije Univerziteta odbrane u Beogradu za školsku 2013-2014. godinu polagali su danas test iz predmeta biologija i hemija na Vojnomedicinskoj akademiji. Rezultati testova biće objavljeni do 05.07.2013. godine.
Medicinski fakultet VMA upisuje petu generaciju od 25 kadeta i kadetkinja na integrisane akademske studije medicine, na osnovu kriterijuma iz konkursa objavljenog 15.02.2013. godine. Prijavljeni kandidati, koji su ispunili opšte i posebne uslove konkursa za prijem za kadete Medicinskog fakulteta Vojnomedicinske akademije, imali su i obaveznu proveru psihološke, zdravstvene i fizičke sposobnosti. Od ukupno 254 prijavljenih na konkurs, 110 kandidata steklo je uslov za polaganje kvalifikacionog ispita, kome je pristupilo njih 99.
Osnivanjem Medicinskog fakulteta VMA stvoreni su preduslovi za osposobljavanje vojnih lekara za izvršavanje svih misija Vojske Srbije. Klase su mešovite, sa približno jednakim brojem kadeta i kadetkinja. Specifičnosti Medicinskog fakulteta VMA su: 35 obaveznih i 33 izborna predmeta, rad u malim grupama, interaktivna nastava, individualni mentori, uključivanje u naučne projekte. Takođe, kadeti imaju status vojnih lica, što uključuje vojnu obuku i fizičko vaspitanje, obezbeđen internatski smeštaj, besplatno školovanje i obezbeđeno radno mesto u okviru vojnog zdravstvenog sistema po završetku školovanja. Prva klasa budućih vojnih lekara biće promovisana 2015. godine.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas