164.jpg

Podrška VMA kraljici sportova

26. 05. 2010

Beograd, 26.maj - Načelnik VMA general-major prof.dr Miodrag Jevtić i predsednik Atletskog saveza Srbije (ASS) gospodin Veselin Jevrosimović potpisali su juče Protokol o saradnji VMA i ASS. Ovim činom, srpski atletičari i članovi ASS poverili su VMA brigu o sopstvenom zdravlju kao i zdravlju svojih porodica.
Potpisivanju protokola u VMA prisustvovali su i državni sekretar Ministarstva odbrane dr Zoran Jeftić, generalni sekretar ASS Slobodan Branković kao i predstavnici rukovodstva VMA i ASS.
- Uveravam se da ćete u našoj ustanovi imati istinskog i pouzdanog partnera u borbi za očuvanje zdravlja. Bogata iskustva vrhunskih stručnjaka iz različitih oblasti medicine koji ovde rade svakako su dragocena za naše sportiste u stalnoj borbi za predupređivanje povreda i bolesti, ali ako do njih dođe, svakako i u zbrinjavanju istih. To je ono po čemu se VMA prepoznaje! -istakao je načelnik VMA general-major prof.dr Miodrag Jevtić obraćajući se predstavnicima ASS. On je govorio i o planovima VMA za intenziviranje primenjenih istraživanja u oblasti „fiziologije napora“ što je od velikog značaja pre svega sa vojnog aspekta, u smislu obučenosti i izdržljivosti pripadnika specijalnih snaga, ali može biti od velike praktične važnosti i za naše sportiste. – I to će biti korak dalje u smislu produbljivanja naše saradnje-istakao je načelnik VMA.
-Čast mi je i zadovoljstvo što se danas nalazimo ovde i što će VMA, srpska kuća zdravlja u kojoj se medicinska praksa obavlja po najvišim standardima, u budućnosti brinuti o zdrvlju naših najboljih atletičara. Za nas je to velika i značajna podrška, jer će vodeća medicinska ustanova u regionu 24 sata dnevno bti na raspolaganju atletičarima za sve njihove zdravstvene potrebe. – kazao je predsednik ASS Veselin Jevrosimović.
Državni sekretar Ministarstva odbrane dr Zoran Jeftić izrazio je zadovoljstvo zbog uspostavljanja ove saradnje . –Garantujem Vam da ćete u VMA imati siguran oslonac. O kapacitetima i mogućnostima ove ustanove na polju medicinskog zbrinjavanja velikih sportskih manifestacija i brige o zdravlju sportista najbolje govore iskustva sa prošlogodišnje Univerzijade. Ono što su tada učinili stručnjaci VMA ocenjeno je najvišim ocenama od strane međunarodnih eksperata.–istakao je dr Zoran Jeftić. On je ukazao i na veliku pažnju koja se u sistemu odbrane poklanja sportu, a govorio je i o sve uspešnijoj saradnji sa sportskim asocijacijama i savezima.
I generalni sekretar ASS Slobodan Branković naglasio je da je potpisivanje ovog protokola nesumnjivo korak u dobrom pravcu za budućnost srpske kraljice sportova.-Svi resursi kojima VMA raspolaže od danas su praktično na usluzi našim takmičarima, trenerima, atletskim radnicima, kao i članovima njihovih porodica što predstavlja i značajan psihološki oslonac na putu osvajanja novih trofeja-dodao je Branković zahvalivši VMA na brizi za zdravlje srpskih sportista.
Tokom posete, predstavnici ASS imali su priliku da se detaljno upoznaju sa mogućnostima, kapacitetima i ostvarenim rezultatima VMA, a obišli su i više organizacijskih celina naše ustanove.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas