81.jpg

PODRŠKA NA PUTU RAZVOJA: PRIJEM ZA NEKADAŠNjE NAČELNIKE VMA

01. 03. 2011

Beograd, 01.marta - Povodom predstojećeg 167.rođendana VMA u našoj ustanovi je priređen tradicionalni prijem za nekadašnje načelnike VMA. Pozdravljajući goste i visokocenjene prethodnike, dosadašnji načelnik VMA i prvi rektor Univerziteta odbrane Srbije general-major prof.dr Miodrag Jevtić naglasio je da je VMA institucija koja je velika ne samo po postignutim izuzetnim rezultatima u domenu službe lečenja, obrazovanja i nauke, već i po odnosu koji ima prema svojoj prošlosti. – Postupci onih koji su VMA stvarali i gradili, a posebno onih koji su kao njeni rukovodioci nosili najveću odgovornost za opstajanje i uzrastanje naše VMA ugrađivali su se u motive i postupke savremenika i davali nam onu stvaralačku snagu i onda kada je bilo najteže. Zahvaljujući tome, pobedili smo u svim bitkama i ponovo postali prepoznatljivi lideri u mnogim oblastima medicinske struke i nauke. – kazao je general Jevtić.

Pukovnik prof.dr Marijan Novaković, novi načelnik VMA zahvalio je svojim prethodnicima na podršci koju nam pružaju i naglasio da njihova dela snažno obavezuju one koji upravljaju i rukovode ustanovom, kao i sve njene pripadnike da nastave putevima njenog daljeg razvoja u skladu sa najvišim vrednostima medicinske struke i nauke. – Istorija VMA je duga i veoma bogata, prepuna lekcija iz kojih se može učiti za budućnost. Vi ste tu istoriju stvarali i ostavili nam ovaj medicinski grad da ga dalje unapređujemo i razvijamo u skladu sa imperativima vremena. To je ogromna odgovornost i obaveza – kazao je pukovnik prof.dr Marijan Novaković. 

Nekadašnji načelnici su tokom razgovora iskazali veliko interesovanje za sve postignute rezultate i uspehe VMA i i zarazili zadovoljstvo njenim sveukupnim razvojem i napretkom, kao i želje za dalji svestrani razvoj. Generalima u penziji prof.dr Mihajlu Đukniću, prof.dr Aci Jovičiću i prof.dr Momčilu Krgoviću tokom prijema su svečano uručeni prvi primerci monografije „ VMA: Čovek u službi čoveka, zdravlja i otadžbine“

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas