Početak nove školske godine na Medicinskom fakultetu VMA.JPG

Početak nove školske godine na Medicinskom fakultetu VMA

03. 10. 2016

Povodom početka nove školske 2016/17. godine za kadete i kadetkinje Medicinskog fakulteta (MF) Vojnomedicinske akademije (VMA) Univerziteta odbrane u Beogradu, u amfiteatru Vojnomedicinske akademije održana je prigodna svečanost.
Zamenik načelnika Vojnomedicinske akademije pukovnik prof. dr Dragan Dinčić čestitao je početak nove školske godine kadetima i kadetkinjama i rekao da je Medicinski fakultet VMA  postao prepoznatljiv i efikasan „proizvođač“ mladih doktora i budućih vrhunskih intelektualaca, ali i odanih oficira Vojske Srbije. Preneo je da je znanje jedina prava moć i da se raduje predstojećim godinama na Fakultetu koje nose nova znanja, položene ispite, naučne radove i sve druge izazove koji čekaju buduće vojne lekare.
Dekan Medicinskog fakulteta VMA pukovnik prof. dr Nebojša Jović poželeo je novoj klasi srećan početak školovanja, a nastavak ostalima i rekao da je savremena nastava sa akcentom na interaktivnom radu u grupama do sada pokazala odlične rezultate. Posebno je pomenuo mentorski pristup studiranju koje, pored medicinskih predmeta istovetnih sa civilnim medicinskim fakultetima, uključuje i kontinuiranu vojnu obuku i sticanje različitih sportskih veština.
Prodekan za integrisane akademske studije medicine  MF VMA prof. dr Milica Ninković predstavila je  nove mentore osme klase kadeta i kadektinja koji su danas započeli školovanje na ovom fakultetu.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas