KnjigaDermatologija_2.jpg

Održana promocija knjige „Dermatologija“

13. 06. 2016

Promocija drugog izdanja knjige "Dermatologija" grupe autora na čelu sa pukovnikom u penziji prof. dr Đorđijem Karadaglićem, održana je na Vojnomedicinskoj akademiji.
Zamenik načelnika VMA pukovnik prof. dr Dragan Dinčić rekao je da je velika čast što se promocija knjige održava na Vojnomedicinskoj akademiji, ustanovi u čijem je radu bivši načelnik Klinike za kožne i polne bolesti VMA pukovnik u penziji prof. dr Đorđije Karadaglić ostavio veliki doprinos. Naglasio je da je stvaranje ovako iscrpnog naučnog dela profesora Karadaglića i saradnika značajno ne samo za granu dermatovenerologije već i kompletnu oblast interne medicine, a da je prenošenje znanja budućim generacijama nastavak potrebe i dužnosti lekarskog poziva.
Prvo izdanje knjige nastalo 2000. godine kao ideja glavnog urednika da se specijalistima dermatovenerologije i onima koji to tek treba da postanu obezbedi udžbenik na našem jeziku imalo je veliki odziv u zemlji i regionu. Drugo izdanje ovog sveobuhvatnog štiva o savremenim medicinskim dostignućima iz oblasti interne medicine delo je 163 stručna saradnika različitih specijalnosti, pisano je po uzoru na vodeće svetske udžbenike sa preko 1400 ilustracija u boji i skoro tri hiljade strana.
O knjizi su govorili i prof. dr Sonja Vesić i prof. dr Svetozar Damjanović sa Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, načelnik Klinike za hematologiju VMA prof. dr Dragana Stamatović, kao i urednik knjige prof. dr Đorđije Karadaglić.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas