vojni_kolektiv_vma_dan_snsl.jpg

Održan sastanak vojnog kolektiva VMA

30. 07. 2018

Sastanak vojnog kolektiva Vojnomedicinske akademije povodom Dana sanitetske službe održan je na VMA.
Ovom prilikom zastupnik načelnika VMA pukovnik prof. dr Miroslav Vukosavljević uputio je pohvale pripadnicima VMA za odlične rezultate u lečenju koje potvrđuju status VMA kao vrhunske medicinske ustanove koja brine o zdravlju vojnih osiguranika, ali i o velikom broju civilnih osiguranika koji koriste zdravstvene usluge VMA.
U obraćanju zastupnika načelnika VMA, kojem je prethodilo tradicionalno uručenje stimulativnih mera najzaslužnijim pojedincima, pukovnik prof. dr Vukosavljević istakao je najvažnije rezultate postignute u periodu između dve godišnjice prepoznate u sistemu vojnog zdravstva, ali i na nacionalnom i međunarodnom nivou.
O jednoj od najznačajnijih tema - kadrovskog pojačanja VMA, bilo je reči o završenom konkursu za lekare specijaliste i medicinske tehničare, ali i o predstojećem konkursu za popunu radnih mesta koji će dodatno doprineti boljem funkcionisanju VMA. Napomenuo je da se veliki napori ulažu da konkurs za 130 profesionalnih vojnika sanitetske službe od kojih je 114 predviđeno za VMA, bude prepoznat u javnosti kako bi i rezultati bili što efikasniji.
Tokom dalje analize rada, a po pitanju infrastrukturnog opremanja, tehnološkog osavremenjivanja i stabilnog snabdevanja lekovima i medicinskim sredstvima, najavljeni su sledeći koraci koji će uz podršku nadležnih doprineti boljem funkcionisanju VMA.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas