Odlikovanje_Antunovic.JPG

Odlikovanja povodom Dana Vojske

23. 04. 2013

Povodom Dana Vojske Srbije, prvi potpredsednik Vlade i ministar odbrane Aleksandar Vučić uručio je danas u Domu Garde na Topčideru odlikovanja iz nadležnosti predsednika Republike Srbije pripadnicima sistema odbrane. Sa Vojnomedicinske akademije, zlatnom medaljom za revnosnu službu odlikovani su načelnica Sektora za farmaciju prof. dr Mirjana Antunović i načelnik Klinike za ortopedsku hirurgiju i traumatologiju pukovnik dr Milimir Košutić.
U sklopu proslave Dana Vojske, načelnik Instituta za medicinska istraživanja Sektora za školovanje i naučnoistraživački rad VMA prof. dr Zvonko Magić nagrađen je za najbolji naučnoistraživački projekat "Prognostički i prediktivni značaj genetskih i epigenetskih promena u solidnim tumorima".
Na Vojnomedicinskoj akademiji Dan Vojske obeležen je uručivanjem sedam spomen medalja predstavnicima Vojnomedinske akademije za učešće u multinacionalnim operacijama na logističkim dužnostima. Načelnik VMA brigadni general prof. dr Marijan Novaković uručio je spomen medalje pukovniku dr Draganu Ivkoviću, starijem vodniku I klase Žarku Pavlovu, starijem vodniku Bobanu Kaličaninu i vojnim službenicama Snežani Manojlović, Ljiljani Čupović, Danijeli Barać i Mileni Denić. Takođe, 56 oficira i podoficira VMA unapređeno je u više činove povodom Dana Vojske, a odlukom načelnika VMA za zasluge u radu nagrađeni su i pohvaljeni najzaslužniji pripadnici Akademije za svoj doprinos u periodu između dva jubileja.
 
Beograd, 23. april 2013. godine

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas