125.jpg

OBELEŽEN SVETSKI DAN OBOLELIH OD ARTRITISA

12. 10. 2010

Beograd, 12.oktobar - Stručnjaci Klinike za reumatologiju i kliničku imunologiju VMA dali su svoj stručni doprinos obležavanju 12.oktobra-Svetskog dana obolelih od artitisa i tom prilikom podsetili javnost na veliki broj obolelih od reumatskih oboljenja. 

- Mi danas znamo da broj obolelih od artritisa / zbirni naziv za preko 200 reumatskih oboljenja/ nije mali jer se skoro svaki treći pacijent u našim zdravstvenim ustanovama žali na reumatski bol. I oboleli od artritisa i oni koji ih leče u Srbiji se pridružuju obeleževanju ovog dana pod sloganom Hajde da radimo zajedno. –izjavio je za sajt VMA pukovnik prof.dr Dušan Stefanović, načelnik Klinike za reumatologiju i kliničku imunologiju VMA, naglasivši da će naši stručnjaci u tom pogledu i ubuduće davati svoj svoj puni doprinos pre svega stalnim unapređenjem metoda dijagnostike i lečenja reumatskih oboljenja, u skladu sa svetskim standardima.

Od pre petnaest godina oboleli od artritisa svakog 12. oktobra, u danu koji je njima posvećen, skreću pažnju javnosti da među nama žive i rade oni koji su zarobljenici hroničnih reumatskih bolesti i čiji je život obeležen stalnim bolom.

 

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas