Dan MF VMA 2018.jpg

Obeležen Dan Medicinskog fakulteta VMA

02. 03. 2018

Dan Medicinskog fakulteta Vojnomedicinske akademije Univerziteta odbrane u Beogradu obeležen je danas na VMA.
U ime Univerziteta odbrane u Beogradu prisutnima se obratio prorektor za kvalitet i razvoj pukovnik dr Boban Đorović. Čestitao je svim pripadnicima Fakulteta na rezultatima postignutim u toku prethodne godine, posebno kada su u pitanju realizacija nastavnog procesa, postizanje zavidnih rezultata, ali i na akreditaciji novog studijskog programa strukovnih studija za medicinske sestre. Kako je naveo, uveren je da će u narednom periodu Medicinski fakultet nastaviti da sa istim uspehom ostvaruje rezultate u polju obrazovne i naučnoistraživačke delatnosti, a da će im Univerzitet pomoći na tom putu.
Zastupnik načelnika VMA pukovnik prof. dr Miroslav Vukosavljević u obraćanju je rekao da su Vojnomedicinska akademija i Medicinski fakultet VMA neraskidive celine i da se Dan VMA i Dan Medicinskog fakulteta s razlogom obeležavaju na isti dan.
Dekan Medicinskog fakulteta VMA potpukovnik prof. dr Tihomir Ilić istakao je da je Medicinski fakultet VMA, iako najmlađi medicinski fakultet u zemlji, u isto vreme fakultet sa najdužom tradicijom medicinskog obrazovanja jer najduža medicinska tradicija pripada matičnoj ustanovi - VMA. Naveo je, takođe, da se ponosi ukupnim brojem od 455 polaznika različitih obrazovnih programa, ali u jednakoj meri i nastavnim kadrom ove visokoškolske institucije koji čini 119 nastavnika i 49 asistenata.
U nastavku svečanosti pohvaljeni su kadetkinje i kadeti za naročite rezultate i posebne uspehe postignute tokom školovanja, a dodeljene su i diplome lekarima koji su tokom prethodne godine završili specijalizacije i supspecijalizacije na Medicinskom fakultetu VMA.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas