Obelezen_Dan_MFVMA_1.jpg

Obeležen Dan Medicinskog fakulteta VMA

03. 03. 2015

U okviru obeležavanja Dana VMA i Dana Medicinskog fakulteta (MF) VMA Univerziteta odbrane u Beogradu stručni skup održan je u utorak, 3. marta 2015. godine u amfiteatru Vojnomedicinske akademije.
Zastupnik načelnika VMA pukovnik prof. dr Zoran Šegrt čestitao je Dan MF VMA i rekao da nije slučajno što se on obeležava kada i Dan VMA. Medicinski fakultet je nerazdvojiv deo VMA, nastao na njoj, fizički je deo VMA, nastavnička i naučnoistraživačka baza Fakulteta je na VMA, a najbolji od kadeta nastaviće svoje karijere upravo u ovoj kući. Pohvalio je što se već treću godinu za redom, na dan ove obrazovne ustanove, organizuju predavanja najboljih kadeta i specijalizanata koji su predstavili radove objavljene u stručnim časopisima u zemlji i inostranstvu ili na stručnim skupovima tokom 2014. godine.
Pukovnik Šegrt posebno se zahvalio na radu dosadašnjem dekanu Medicinskog fakulteta VMA brigadnom generalu u penziji akademiku prof. dr Miodragu Čoliću, koji je ujedno bio prvi dekan i jedan od osnivača, a svakako najzaslužniji za reputaciju koji ovaj Fakultet, iako mlad po godinama, već uživa u zemlji i inostranstvu. Takođe, zahvalio se i za veliku pomoć i podršku koji su toj obrazovnoj ustanovi pružili general-potpukovnik u penziji prof. dr Miodrag Jevtić, bivši načelnik VMA i prvi rektor Univerziteta odbrane u Beogradu, kao i brigadni general u penziji prof. dr Marijan Novaković, bivši načelnik VMA.
U daljem delu programa najboljim kadetima i kadetkinjama priznanja je uručio zastupnik dekana MF VMA i prodekan za naučno-istaživački rad i saradnju potpukovnik prof. dr Tihomir Ilić, a stručni deo programa vodio je zamenik načelnika VMA pukovnik prof. dr Dragan Dinčić.
 

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas