O zigomatičnim implantatima.jpg

O zigomatičnim implantatima

04. 05. 2015

Predavanje profesorke dr Šantal Malevez (Chantal Malevez) specijaliste maksilofacijalne hirurgije i počasnog profesora Medicinskog fakulteta Univerziteta u Briselu o zigomatičnim implantatima održano je na Vojnomedicinskoj akademiji.
Profesorka Malevez govorila je o oblasti oralne hirurgije u slučajevima ekstremne resorpcije maksile i mogućnostima lečenja zigomatičnim implantatima. Predstavljeni su principi upotrebe implantata ove vrste, proces softverskog planiranja u preoperativnom periodu, kao i sve prednosti koje odlikuju ovu manje invazivnu hiruršku tehniku. Ovaj savremen koncept lečenja ilustrovan je i brojnim slučajevima iz prakse, a bilo je reči i o mogućim komplikacijama i njihovom pravovremenom rešavanju.
Ova vrsta hirurškog zahvata tokom kojeg su postavljena četiri zigomatična implantata uspešno je obavljena danas na Vojnomedicinskoj akademiji kod pacijentkinje sa nedostatkom kosti, a proceduru su izveli načelnik Klinike za stomatologiju puk. prof. dr Zoran Lazić, načelnik Grupe hirurških klinika puk. prof. dr Nebojša Jović i ppuk. doc. dr Zoran Tatić u saradnji sa profesorkom Malevez.
 

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas