Medtronic 072017.jpg

O nastavku uspešne saradnje

21. 07. 2017

Predstavnici kompanije Medtronic na čelu sa gospodinom Vilijamom Kolonom posetili su Vojnomedicinsku akademiju u cilju sagledavanja dosadašnjih rezultata i mogućnosti dalje saradnje u različitim oblastima poslovanja.
Na sastanku koji je vodio zamenik načelnika VMA pukovnik prof. dr Dragan Dinčić gostima je predstavljen delokrug rada Vojnomedicinske akademije sa akcentom na dosadašnjim iskustvima u lečenju kardioloških pacijenata. Nakon prezentacije rezultata iz kliničke prakse Sale za elektrofiziologiju VMA o kojima je govorio načelnik Odeljenja za elektrofiziologiju i aritmologiju major dr Ognjen Gudelj, razgovor se vodio i o planiranju unapređenja saradnje za šta postoji obostrano interesovanje. Kako je naglašeno, poseban značaj Vojnomedicinska akademija imala bi u edukaciji medicinskog kadra iz oblasti kardiologije uz poboljšanje rada organizacijskih celina tehničkim osavremenjivanjem. Istaknuta je zatim obostrana zahvalnost za kvalitet dugogodišnje saradnje koja umnogome pomaže tretmanu kardioloških oboljenja, ali i usavršavanju dijagnostičke tehnologije uz pomoć rezultata korišćenja medicinske opreme. Time, kako je zaključeno, do izražaja dolazi značajan uticaj obeju strana na kompletan proces od dijagnoze, preko lečenja do predikcije i prevencije novonastalih kardioloških tegoba.
Nakon sastanka gostima je organizovan obilazak klinika za kardiologiju i urgentnu internu medicinu VMA kako bi se bliže upoznali sa tehničkom opremljenošću i organizacijom rada kardioloških službi.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas