O nastavi na americkom univerzitetu.jpg

O nastavi na američkom univerzitetu

22. 11. 2018

Predavanje profesora dr Predraga Gligorovića sa Medicinskog fakulteta Univerziteta Wake Forest u Vinston-Sejlemu, Severna Karolina, Sjedinjene Američke Države, u organizaciji Klinike za psihijatriju Vojnomedicinske akademije, održano je u VMA.
Profesor Gligorović, inače šef katedre za psihijatriju na tom američkom fakultetu, govorio je pre svega o studijama odnosno specijalizacijama iz psihijatrije, ali i o organizaciji nastave uopšte. Uz isticanje sličnosti u organizaciji rada sa fakultetima u našoj zemlji, koje se ogledaju u radu u malim grupama, obavezama studenata i samostalnom naučnom radu, prisutni su imali priliku i da čuju više o načinu ocenjivanja, vrednovanju znanja, veština i ponašanja studenata tokom svih godina studija.
Predavanju namenjenom nastavnicima VMA, koji pored nastave kadetima i studentima Medicinskog fakulteta VMA učestvuju i u ostalim oblicima edukacije u VMA, prisustvovao je dekan Medicinskog fakulteta VMA pukovnik prof. dr Tihomir Ilić, pripadnici VMA, ali i pripadnici drugih zdravstvenih ustanova iz Beograda, Novog Sada i Kragujevca.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas