O 3D ehokardiografiji na VMA.JPG

O 3D ehokardiografiji na VMA

07. 10. 2016

Interaktivni simpozijum sa međunarodnim učešćem "Klinička primena 3D ehokardiografije" u organizaciji Klinike za kardiologiju VMA i Udruženja kardiologa Srbije održan je od 6. do 7. oktobra 2016. godine na Vojnomedicinskoj akademiji.
Zamenik načelnika VMA pukovnik prof. dr Dragan Dinčić u uvodnoj reči zahvalio se glavnom predavaču prof. dr Ronaldu Brantu (Ronald R. Brant) iz Kerhof centra za srce (Kerchoff Heart Center) iz Nemačke na dolasku  čime je učesnicima simpozijuma omogućeno da se upoznaju sa najnovijim dostignućima u dijagnostici bolesti srca. Preneo je zahvalnost Kerhof centru na pomoći i podršci tokom četvoromesečnog usavršavanja  kardiologa Vojnomedicinske akademije dr Zorice Mladenović, a posebno se zahvalio prof. dr Veselinu Mitroviću, uglednom kardiologu Kerhof centra, koji je uvek bio velika podrška i pomoć srpskim kolegama. 
Na simpozijumu, ne kojem su pored lekara iz Srbije učestovali i lekari iz Crne Gore, Republike Makedonije i Republike Srpske, bilo je reči o kliničkoj primeni 3D ehokardiografije kao značajnog doprinosa u dijagnostici i lečenju bolesti srca.
Prof. dr Dragan Dinčić, zajedno sa kardiolozima i interventnim kardiolozima VMA, pre početka simpozijuma sastao se sa prof. dr Brantom i rekao da se uvek raduje mogućnosti da razmenjuje mišljenje i znanje sa eminentnim svetskim stručnjacima.  Naglasio je da ga ovaj simpozijum posebno interesuje budući da je i sam kardiolog i preneo očekivanja da će ovo biti jedna od uspešnih stručnih sastanaka, naročito za mlade lekare. 

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas