84.jpg

Novi oficiri sanitetske i veterinarske službe

09. 02. 2011

Beograd, 09.februar – Ukazom Predsednika Republike Srbije gospodina Borisa Tadića u čin potporučnika sanitetske i veterinarske službe svečano je proizvedeno 11 kandidatkinja koje su u prethodnom periodu osposobljene za profesionalnu vojnu službu u okviru Centra za organizaciju i taktiku sanitetske službe i Školskog centra veterinarske službe. 
 
Na svečanosti koja je tim povodom danas održana u VMA pročitana je i naredba Ministra odbrane Republike Srbije gospodina Dragana Šutanovca o njihovom prijemu u profesionalnu vojnu službu, kao i naredba Načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnika Miloja Miletića o raspoređivanju novih potporučnika u jedinice Vojske Srbije.
 
Novoporoizvedenim oficirima u ime Ministarstva odbrane Srbije čestitao je načelnik Vojne akademije brigadni general doc.dr Mladen Vuruna poželevši im da služeći otadžbini budu podjednako dobri doktori i oficiri.
 
U ime Uprave VMA, prve oficirske činove doktorima medicine i veterine čestitao je zamenik načelnika naše ustanove pukovnik prof.dr Nikola Filipović koji je tom prilikom podsetio na svetle tradicije naše sanitetske službe i mladim potporučnicima poželeo mnogo profesionalniih uspeha u svetoj misiji brige o zdravlju oficira i vojnika.       
 
Današnjoj svečanosti prisustvovali su članovi Uprave, rukovodioci organizacijskih celina i nastavnici VMA, kao i predstavnici Uprave za kadrove MO i Uprave za ljudske resurse GŠ VS.   

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas