137.jpg

Nova klasa Škole rezervnih oficira

06. 09. 2010

Beograd, 06.septembar - Polaznici 98.klase Škole rezervnih oficira (ŠRO) sanitetske službe, 96. klase ŠRO veterinarske službe i, po prvi put, lica na obuci za oficire sanitetske i veterinarske službe odpočeli su danas svoje školovanje. Svečanom prijemu polaznika u amfiteatru VMA prisustvovali su načelnik Uprave za vojno zdravstvo MO, brigadni general doc. dr Veljko Todorović, predstavnici Uprave VMA, članovi Nastavno-naučnog veća kao i šefovi katedri VMA.

U obraćanju prisutnima, brigadni general doc.dr Veljko Todorović osvrnuo se na razvoj i organizaciju sanitetske službe u našoj zemlji, naglasivši njen strateški značaj, ne samo za Vojsku Srbije, već i za celokupno naše društvo, posebno sa aspekta međunarodnih integracija. On je istakao da je privilegija za svakog mladog lekara da dođe u VMA i da uči od vrhunskih stručnjaka i nastavnika kakve ima ova najeminentnija zdravstveno-naučna institucija naše zemlje.

U ime načelnika VMA, general-majora prof. dr Miodraga Jevtića, prisutnima se obratio puk. prim. dr Milorad Rabrenović, načelnik Sektora za lečenje VMA. On je polaznicima poželeo dobrodošlicu, iskazavši spremnost svih zaposlenih u VMA da polaznike ŠRO upoznaju sa vrhunskim dometima medicinske struke i nauke, ali i specifičnostima vojne medicine.

Ispred Sektora za školovanje i NIR VMA polaznike ŠRO i buduće pripadnike sanitetske i veterinarske službe Vojske Srbije pozdravila je vojni službenik prof. dr Silva Dobrić, poželevši im da tokom školovanja postignu visoke rezultate, pri tom ukazujući da dosadašnje bogato iskustvo govori o visokoj motivisanosti za rad polaznika.

Tokom svog prvog nastavnog časa, polaznici ŠRO imali su priliku da se detaljnije upoznaju sa organizacijom i mogućnostima VMA u domenu službe lečenja, obrazovanja i naučno-istraživačkog rada.

 
  

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas