Nova akademska godina MF VMA 1.jpg

Nova akademska godina na Medicinskom fakultetu VMA

03. 10. 2017

Nova školska godina za kadetkinje i kadete Medicinskog fakulteta VMA Univerziteta odbrane u Beogradu svečano je obeležena na Vojnomedicinskoj akademiji. Svečanosti su prisustvovali zastupnik načelnika VMA pukovnik prof. dr Miroslav Vukosavljević, dekan Medicinskog fakulteta VMA Univerziteta odbrane u Beogradu pukovnik prof. dr Nebojša Jović i nastavno osoblje VMA.
Zastupnik načelnika VMA pukovnik prof. dr Miroslav Vukosavljević poželeo je brucošima i starijim generacijama srećan početak školske godine i istakao da im predstoje veliki izazovi, nove obaveze, ali i nova zadovoljstva. Napomenuo je da poziv vojnog lekara sa sobom nosi poseban teret i zahteva istrajnost u svakom pogledu, ali da rezultati prijemnog ispita, visoke ocene starijih generacija, kao i uspeh do sada promovisanih potporučnika dokazuju da najbolji nastavljaju bogatu istoriju srpskog vojnog zdravstva. Dodao je i da će im mentori i nastavnici VMA pružiti svaku podršku tokom studija i stvaranja snažnih temelja za uspešne karijere.
Dekan Medicinskog fakulteta VMA pukovnik prof. dr Nebojša Jović poželeo je novoj klasi uspešan početak školovanja i nastavak studija starijim kadetima. Istakao je specifičnosti studiranja na Medicinskom fakultetu VMA - interaktivnu nastavu u malim grupama i mentorski princip rada u cilju što uspešnijeg savladavanja gradiva, kao i vojnostručnu obuku po čemu se budući lekari Vojske Srbije razlikuju od kolega sa civilnih studija medicine.
Na svečanosti su kadetkinje i kadeti devete klase, kojima počinje prva godina studija, imali priliku da upoznaju nastavnike - mentore koji će ih pratiti tokom šestogodišnjeg školovanja.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas