neurolozi 2014.jpg

Neurolozi VMA na tradicionalnom Adriatic forumu

29. 04. 2014

Stručni tim Klinike za neurologiju VMA učestvovao je na 46. međunarodnom simpozijumu neurologije podunavskih zemalja održanom u kooperaciji sa Adriatic Neurology forumom od 23. do 27. aprila 2014. godine u Crnoj Gori.
Na ovom skupu, jednom od najznačajnijih neuroloških događaja u Evropi, Klinika za neurologiju VMA ima od početka jednu od vodećih uloga u organizaciji, ali i učešću u naučnom programu. Načelnik Klinike pukovnik prof. dr Ranko Raičević je ove godine predsedavao organizacionim odborom, dok je učešće uzelo preko 250 neurologa iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Makedonije, Federacije Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Albanije, Austrije, Nemačke, Mađarske, Izraela i Grčke.
Glavne teme naučnog dela obuhvatile su cerebrovaskularna oboljenja, epilepsiju i multiplu sklerozu, a kao posebna vrednost događaja ističe se prisustvo velikog broja mladih neurologa, koji su i ove godine imali svoj dan. U tom delu su učestvovali i specijalizanti VMA sa zapaženim prezentacijama.
Osim plenarnog predavanja profesora Raičevića, oralne plenarne prezentacije su imali prof. dr Evica Dinčić, prof. dr Dragana Obradović, ppuk. dr Željko Krsmanović, dok je major dr Željko Bošković učestvovao u radu okruglog stola. Plenarno predavanje u sesiji "Originalna istraživanja" imala je dr Marija Grunauer, lekar na specijalizaciji, prezentacije u sesiji "Moj najteži pacijent" održali su dr Rade Popović i dr Nenad Komatina, takođe lekari na specijalizaciji, a nagradu za najbolji poster dobio je kapetan dr Viktor Pasovski i time osvojio kotizaciju za sledeću Evropsku neurološku akademiju.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas