pedijatrija2015_1.jpg

Aktuelne teme iz pedijatrije na VMA

21.02.2015

Kurs kontinuirane medicinske edukacije u organizaciji Sekcije za pedijatriju, perintologiju i dečiju hirurgiju Srpskog lekarskog društva i Dečijeg dispanzera Specijalističke poliklinike Vojnomedicinske akademije održan je danas, 21. februara 2015. godine na VMA.

Detaljnije

Funkcionalna 2015.jpg

Godišnja analiza rada VMA

19.02.2015

Na redovnoj godišnjoj analizi funkcionalne sposobnosti Vojnomedicinske akademije predstavljeni su rezultati rada svih organizacionih jedicica VMA u 2014. godini, analizirani problemi i predstavljeni težišni zadaci za tekuću godinu.

Detaljnije

sastanak o transplantaciji.jpg

Sastanak o transplantaciji na VMA

18.02.2015

Povodom održavanja "TAIEX" radionice na kojoj će eksperti razgovarati o uspostavljanju nacionalnog sistema u oblasti donacije i transplantacije organa, VMA su posetili ekspert za pitanja transplantacije i nacionalni koordinator za transplantaciju u Republici Hrvatskoj dr Mirela Pušić i vršilac dužnosti direktora Uprave za biomedicinu dr Nenad Milojičić.

Detaljnije

MFVMA.jpg

Конкурс за пријем кандидата на Медицински факултет Војномедицинске академије

18.02.2015

Konkurs za prijem kandidata iz građanstva u Vojnu akademiju i Medicinski fakultet Vojnomedicinske akademije Univerziteta odbrane u Beogradu

Detaljnije

DSC_7972.JPG

O bezbednosti na radu

06.02.2015

Kurs kontinuirane medicinske edukacije na temu bezbednosti i zaštite na radu u zdravstvenim ustanovama u organizaciji Udruženja zdravstvenih menadžera Srbije i Klinike za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Vojnomedicinske akademije održan je danas na VMA.

Detaljnije

izlozba bizerta.jpg

Otvorena izložba „Srbija pamti savezničku Bizertu“ na VMA

09.01.2015

U amfiteatru Vojnomedicinske akademije danas je otvorena izložba "Srbija pamti savezničku Bizertu" autora potpukovnika u penziji Luke Nikolića, u okviru obeležavanja 99. godišnjice iskrcavanja prvog vojnog transporta srpske vojske u Bizertu.

Detaljnije

koktelNG2014.jpg

Novogodišnji prijem za novinare načelnika VMA

24.12.2014

- Ova godina ima posebno značenje za VMA jer smo obeležili naš jubilej - 170 godina postojanja VMA.

Detaljnije

503.jpg

Videoasistirana srednja lobektomija na Klinici za grudnu hirurgiju

24.12.2014

Na Klinici za grudnu hirurgiju VMA izvedena je videoasistirana srednja lobektomija kod pacijentkinje D.B. stare 44 godine obolele od karcinoma pluća.

Detaljnije

Angio sala.jpg

Novine u lečenju akutnog ishemičnog moždanog udara

18.12.2014

Lekari Klinike za neurologiju VMA i interventni neuroradiolozi Instituta za radiologiju VMA, uz anesteziološku podršku i stručni nadzor dr Zorana Miloševića iz KC Ljubljana, uradili su intraarterijsku tromboelektomiju iz srednje moždane arterije kod pacijenta sa akutnim moždanim udarom

Detaljnije

Indonezija 122014.jpg

Indonežanska delegacija na VMA

17.12.2014

Delegacija Univerziteta odbrane Republike Indonezije, koju predvodi general-major Sjaiful Anvar, a koja se nalazi u poseti Univerzitetu odbrane u Beogradu, boravila je danas na Vojnomedicinskoj akademiji.

Detaljnije

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas