PvlSnSl.jpg

Nastavak prijema profesionalnih vojnika sanitetske službe

16.07.2018

Prijem profesionalnih vojnika sanitetske službe nastavlja se do popune predviđenog broja radnih mesta. Lica koja ispunjavaju propisane uslove za prijem i uspešno završe obuku dobijaju mogućnost zapošljavanja u sistemu vojnog zdravstva i daljeg karijernog napredovanja.

Detaljnije

503.jpg

Stručni sastanak o generičkim lekovima

16.07.2018

Sastanak sa predstavnicima udruženja „Genezis“ koje okuplja inostrane proizvođače generičkih lekova i nosioce dozvola za stavljanje inostranih generičkih lekova u promet u Republici Srbiji održan je 13. jula 2018. godine u Vojnomedicinskoj akademiji.

Detaljnije

503.jpg

Upozorenje iz Nacionalnog centra za kontrolu trovanja o akutnom trovanju gljivama

12.07.2018

Povećan broj poziva vezano za sumnje na trovanje pečurkama sakupljenim u prirodi zabeležen je od početka tekućeg meseca u Toksikološkpm informacionom odseku Nacionalnog centra za kontrolu trovanja (NCKT) Vojnomedicinske akademije (VMA).

Detaljnije

10-07-2018-1.jpg

O tradicionalnoj kineskoj medicini u VMA

11.07.2018

Predavanje pod nazivom „Kvantifikacija tradicionalne kineske teorije medicine i nove tehnologije veštačke inteligencije“, održao je u Vojnomedicinskoj akademiji priznati stručnjak prof. dr Zhang Huailiang sa Instituta za dermatologiju, Kineske akademije medicinskih nauka i Medicinskog koledža u Pekingu.

Detaljnije

Transplantacija_28012018-1.jpg

Uspešno odstranjen tumor težak 18 kg

05.07.2018

Kompleksan hirurški zahvat odstranjenja liposarkoma - retke vrste tumora velikih dimenzija uspešno je izveden u Vojnomedicinskoj akademiji, zahvaljujući multidisciplinarnom pristupu lečenju. Stanje pacijentkinje, stare 51 godinu, je stabilno, otpuštena je iz bolnice na dalje kućno lečenje.

Detaljnije

Orden_Republike_Srpske.jpg

Zastupnik načelnika VMA odlikovan Ordenom Republike Srpske

02.07.2018

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik odlikovao je zastupnika načelnika Vojnomedicinske akademije pukovnika prof. dr Miroslava Vukosavljevića Ordenom Krst milosrđa.

Detaljnije

Padobranci_donorske.jpg

Padobranci potpisali 36 donorskih kartica

02.07.2018

U okviru tradicionalnog okupljanja veterana 63. padobranske brigade, Uprava za vojno zdravstvo predstavila je program zaveštanja organa.

Detaljnije

ABHO062018.jpg

Poseta predstavnika ruske vojske

29.06.2018

Delegacija Oružanih snaga Ruske Federacije, na čelu sa zamenikom načelnika Uprave za ABHO Ruske Federacije, general-majorom Kikotom Sergejem Grigorijevičem, a koja je u poseti Komandi za obuku Generalštaba Vojske Srbije, posetila je Vojnomedicinsku akademiju i obišla Nacionalni centar za kontrolu trovanja VMA.

Detaljnije

Nastavnici_Slo.jpg

Nastavnici iz Slovenije u poseti VMA

28.06.2018

Nastavnici srednje medicinske škole iz Murske Sobote, Republika Slovenija boravili su u poseti Vojnomedicinskoj akademiji.

Detaljnije

BiH_psiholozi.jpg

Saradnja sa vojnim psiholozima Bosne i Hercegovine

22.06.2018

Šestočlana delegacija u sastavu vojnih psihologa Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i pripadnica Međunarodne organizacije za migracije, posetila je Vojnomedicinsku akademiju.

Detaljnije

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas