Nastavak_saradnje_sa_Rusijom1.jpg

Nastavak saradnje sa Rusijom

29. 05. 2013

Delegacija Ministarstva odbrane Ruske Federacije, predvođena savetnikom ministra odbrane Mihailom Arkadijevičem Dmitrijevim posetila je Vojnomedicinsku akademiju. Domaćin im je bio načelnik VMA brigadni general prof. dr Marijan Novaković, a sastanku su prisustvovali državni sekretar Zoran Đorđević i načelnik Uprave za vojno zdravstvo brigadni general prof. dr Zoran Popović. Prezentaciju o radu VMA, rezultatima i budućim planovima održao je načelnik Sektora za lečenje VMA pukovnik dr Stevan Sikimić.
Tema razgovora bila je intenziviranje saradnje u skladu sa zaključcima posete visoke delegacije ruskog vojnog zdravstva VMA u aprilu ove godine. Saradnja koju VMA ima sa Ruskim naučnim centrom – Ilizarov za rekonstruktivnu traumatologiju i ortopediju iz Kurgana navedena je kao primer koji se može primeniti za uspostavljanje saradnje VMA sa drugim ruskim medicinskim centrima različitih specijalnosti.
Sem razmene lekara i kadeta kao konkretnih planiranih oblika saradnje, bilo je reči i o objavljivanju radova vodećih ruskih lekara u Vojnosanitetskom pregledu (VSP), međunarodno priznatom stručnom časopisu lekara i farmaceuta Vojske Srbije, imajući u vidu da radove objavljene u VSP indeksiraju najpoznatiji biomedicinski indeksni časopisi (baze podataka).
Delegacija Ruske Federacije upoznala se sa kapacitetima Centra za hiperbaričnu medicinu VMA.

Beograd, 29. maj 2013. godine
 

 

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas