Nastavak programa transplantacije na VMA.jpg

Nastavak programa transplantacije na VMA

05. 10. 2017

Uspešnom transplantacijom jetre pacijentu G.G. (60) u noći između 29. i 30. septembra 2017. godine, hirurški tim Vojnomedicinske akademije nastavio je program presađivanja solidnih organa, kao i dobru saradnju transplantacionih centara Srbije - Kliničkog centra Vojvodine, Kliničkog centra Srbije i VMA.
Zahvaljujući humanom gestu porodice preminulog donora iz Novog Sada, pacijent, takođe iz Novog Sada, nalazi se u dobrom zdravstvenom stanju. Uspešan inicijalni tretman nakon zahtevne hirurške intervencije obavljen je na Odeljenju intenzivne terapije Klinike za anesteziologiju i intenzivnu terapiju VMA. Operativni postupak prošao je bez komplikacija uz uredan postoperativni tok, a oporavak pacijenta nastaviće se u saradnji sa konzilijarnim timom lekara VMA.
Hirurški tim VMA na čelu sa prof. dr Darkom Mirkovićem činili su opšti hirurzi ppuk. dr Miroslav Mitrović i ppuk. asist. dr Milan Jovanović, vaskularni hirurg ppuk. asistent dr sc. med. Momir Šarac, anesteziolozi dr Miodrag Stevović i major dr Goran Rondović, kao i medicinski tehničari VMA.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas