503.jpg

Nagrađena poster prezentacija grudnih hirurga VMA

09. 08. 2018

Poster prezentacija grudnih hirurga Vojnomedicinske akademije predvođenih dr Natašom Vešović proglašena je jednim od dva najbolja rada po mišljenju naučnog odbora Kongresa urgentne medicine Jugoistočne Evrope.
Pored sesija i kurseva sastavni deo naučnog programa zauzele su poster prezentacije prijavljene u kategorijama lekara i medicinskih tehničara. Prezentacija lekara VMA sa temom „Uloga videoasistirane torakoskopije u dijagnostici i lečenju oboljenja plućne maramice“ izabrana je za najbolji od 64 prijavljena postera. U radu su predstavljeni rezultati lečenja pacijenata na VMA tokom perioda od godinu i po dana, a na osnovu parametara kao što su šire mogućnosti za dijagnostiku i lečenje, manji intenzitet bola i kraći postoperativni hospitalni boravak, ukazano je na prednost minimalnoinvazivne VATS hirurgije u odnosu na druge modalitete hirurškog lečenja.
Kongres održan u organizaciji Društva lekara urgentne medicine Srbije i uz podršku Evropskog udruženja za urgentnu medicinu, okupio je preko 200 učesnika iz 12 zemalja u regionu, a program je obuhvatio najvažnije teme u ovoj grani medicine koja s razlogom ima veliki značaj u svetu medicinske nauke.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas