Delegacija BiH.JPG

Načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH posetio VMA

07. 09. 2016

Zamenik načelnika Vojnomedicinske akademije pukovnik prof. dr Dragan Dinčić sastao se danas sa načelnikom Zajedničkog štaba Oružanih snaga Bosne i Hercegovine general-pukovnikom Antom Jelečom, koji predvodi delegaciju BiH u poseti Ministarstvu odbrane Republike Srbije i Generalštabu Vojske Srbije.
Cilj posete bio je upoznavanje sa kapacitetima VMA u oblasti lečenja, obrazovanja i naučnoistraživačkog rada kako bi se definisale oblasti za dalje unapređenje međunarodne saradnje. Pored mogućnosti lečenja, predstavljeni su i potencijali saradnje kroz usavršavanje i kursiranje, kao i kroz razvijanje regionalnog koncepta Balkanskih vojnomedicinskih snaga, u kojem obe zemlje učestvuju. Posebna pažnja data je mogućnosti školovanja na tri nivoa akreditovanih studija na Medicinskom fakultetu Vojnomedicinske akademije Univerziteta odbrane u Beogradu, koje je predstavio dekan pukovnik prof. dr Nebojša Jović.
General-pukovnik Jeleč se zahvalio domaćinima na konstruktivnim informacijama i rekao da postoji dosta oblasti za saradnju koje su od zajedničkog interesa, posebno mogućnost školovanja na Medicinskom fakultetu Vojnomedicinske akademije.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas