ICMM_vma.jpg

Načelnik VMA učestvovao na sastanku MKVM

29. 03. 2013

Načelnik Vojnomedicinske akademije brigadni general prof. dr Marijan Novaković učestvovao je na sastanku Međunarodnog komiteta vojne medicine/MKVM (International Committee for Military Medicine/ICMM), koji je održan od 27. do 28. marta 2013. godine u Briselu, Belgija, u svojstvu predstavnika MKVM za Republiku Srbiju i zamenika predsedavajućeg Panevropske regionalne radne grupe vojne medicine.
Načelnik VMA predstavio je plan i program organizacije 3. panevropskog kongresa vojne medicine, koji će biti organizovan od 2. do 6. juna 2014. godine u Beogradu.
Sastanku, na kojem su razmatrane najaktuelnije teme iz vojne medicine u svetu, prisustvovali su članovi Sekretarijata MKVM i predsednici i potpredsednici regionalnih radnih grupa MKVM.
MKVM osnovan je 1921. godine i okuplja vojnosanitetske službe 104 države sveta, među kojima je i Republika Srbija. Svoje aktivnosti realizuje kroz godišnje sastanke predsednika vojnosanitetskih službi, kongrese vojne medicine koji se održavaju svake druge godine, kao i kroz rad više medicinskih grana i regionalnih organizacija. U oblasti vojne medicine MKVM je prepoznata kao jedna od najznačajnijih organizacija na svetskom nivou. Vojnomedicinska akedemija veoma aktivno učestvuje u radu ove organizacije. 
 
Beograd, 29. mart 2013. godine

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas