Nuklearna 17112017.jpg

Na VMA dodeljene nagrade iz oblasti nuklearne medicine

20. 11. 2017

Dodela nagrada „Milovan Antić“ i „Vladimir Bošnjaković“ u organizaciji Udruženja nuklearne medicine Srbije i Instituta za nuklearnu medicinu Vojnomedicinske akademije, održana je na VMA.
Na redovnom godišnjem sastanku Udruženje dodeljuje nagradu koja nosi ime Milovana Antića, osnivača i prvog doktora nuklearne medicine u Vojsci Srbije. Ovogodišnja nagrada pod njegovim imenom dodeljena je po 21 put za najbolji rad koji je u prethodnoj godini objavljen u inostranom časopisu, a na osnovu glasova članova Udruženja i impakt faktora časopisa u kojem je rad objavljen. Nagrada je dodeljena prof. dr Dragani Šobić Šaranović iz Centra za nuklearnu medicinu Kliničkog centra Srbije za rad objavljen u časopisu kliničke i eksperimentalne onkologije „Neoplazma“.
Drugi deo sastanka bio je posvećen nagradi koja nosi ugledno ime nuklearne medicine Srbije „Vladimir Bošnjaković“. Nagrada za zasluge u oblasti nuklearne medicine tokom celokupne karijere uručena je po drugi put. Prema glasovima članova žirija, koji čine načelnici i direktori svih institucija nuklearne medicine u Srbiji, nagrada je pripala primarijusu dr Nebojši Paunkoviću iz Zdravstvenog centra u Zaječaru.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas