88.jpg

MEDICINSKA SARADNjA SA CRNOM GOROM

25. 01. 2011

Beograd, 25.januar - Načelnik VMA general-major prof. dr Miodrag Jevtić boravio je u Crnoj Gori u službenoj poseti Privatnoj zdravstvenoj ustanovi „Meljine“ i tom prilikom je sa direktorom ove ustanove doc. dr Budimirom Šegrtom potpisao Ugovor o naučno-tehničkoj saradnji u domenu zdravstvene, akademske i naučnoistraživačke delatnosti. 

- Ovom činu prethodile su inicijative i razgovori sa Ministarstvom odbrane Srbije čiji je VMA integrativni deo. Raspoloženi smo za saradnju i želimo da sva znanja i iskustva koja imamo podelimo sa drugima služeći opštem dobru, u misiji očuvanja i unapređenja zdravlja. – kazao je general Jevtić. On je izrazio nadu da će uspehu saradnje i realizaciji potpisanog doprineti višegodišnja uspešna saradnja koju VMA ima sa Fondom zdravstvenog osiguranja i Ministarstvom zdravlja Crne Gore. 

Edukacija kadra, naučnoistraživački rad kao i medicinska saradnja u oblastima urologije, urgentne medicine, vaskularne hirurgije, oftalmologije, radiologije, kardiologije, gastroenterologije, endokrinologije, fizikalne medicine i drugim granama medicine samo su neke od klauzula koje su precizirane ugovorom.  

Tokom boravka u Crnoj Gori načelnik VMA general-major prof.dr Miodrag Jevtić sastao se i sa gospodinom dr Miloradom Drljevićem, direktorom Agencije za lijekove i medicinska sredstva Crne Gore i tom prilikom dogovoreni su modaliteti buduće saradnje koja je definisana potpisanim Protokolom o naučno-tehničkoj saradnji.  

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas