Dermatovenerolozi.jpg

Kurs o autoimunskim buloznim dermatozama

14. 04. 2014

Akreditovani kurs kontinuirane medicinske edukacije o dijagnostici i lečenju autoimunskih buloznih dermatoza u organizaciji Dermatovenerološke sekcije Srpskog lekarskog društva i Klinike za kožne i polne bolesti VMA održan je na Vojnomedicinskoj akademiji.
Izlaganja su obuhvatila kliničke dijagnoze, načine potvrđivanja manifestacije promena i njihove proširenosti i postojanje faktora rizika i komorbiditeta koji su važni kako za osnovnu dijagnostiku, tako i za kasnije lečenje i procenu prognoze bolesti. Takođe, bilo je reči o odnosu kliničkih i patohistoloških nalaza i novih terapijskih principa i oblika lečenja ovog oboljenja kože.
Cilj stručnog okupljanja specijalista dermatovenerologije, ali i drugih grana medicine poput stomatologije, otorinolaringologije, ginekologije, oftalmologije, neophodnih u procesu dijagnostike, jeste korak ka unapređenju lečenja ove bolesti u Srbiji. Očekivani rezultati predavanja, ali i učešća posetilaca, u velikoj će meri moći da doprinesu uobličavanju budućeg vodiča dobre kliničke prakse za lečenje autoimunskih buloznih dermatoza.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas