217.jpg

Kurs inovacija iz dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije

27. 01. 2010

Beograd, 27.januar- U organizaciji Instituta za epidemiologiju VMA, pod rukovodstvom prof.dr Novice Stajkovića, u VMA je organizovan edukativni kurs "Inovacije iz dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije".
Ovaj kurs je namenjen licima iz Vojske Srbije i civilnih organizacija koja se profesionalno bave ovom problematikom, u cilju njihovog bližeg upoznavanja sa najnovijim saznanjima i dostignućima u oblasti pojave i prevencije novih bolesti, sinteze i aplikacije novih preparata, upotrebe novih aparatura u primeni sredstava, metodoloških promena, savremenih tipova monitoringa i mera zaštite operatera i životne sredine.
Edukativni kurs pohađala su 192 polaznika, od toga 40 pripadnika Vojske Srbije i 152 lica iz drugih struktura u našoj zemlji.
Stručnjaci VMA, KC Srbije i Hemijskog fakulteta u Beogradu održali su predavanja o merama prevencije virusa gripa tipa A(H1N1) sa osvrtom na dezinfekciju, biološkoj efikasnosti dezinfekcionih preparata na našem tržištu, novoj regulativi biocida u Srbiji u odnosu na Evropsku Uniju kao i o vektorima malarije u našem području i merama prevencije pri odlasku u endemska područja.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas