86.jpg

Kuća zdravlja za srpske sportiste

31. 01. 2011

Beograd, 31.januar - Potpisivanjem Protokola o saradnji VMA i Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) svim dobitnicima nacionalnih priznanja, sportistima koji su na olimpijskim igrama, evropskim i svetskim prvenstvima osvajali medalje i na najbolji mogući način predstavljali svoju zemlju, omogućeno je da u VMA obavljaju sistematske i specijalističke preglede. Protokol kojim se praktično unapređuje i poboljšava zdravstvena zaštita naših zaslužnih sportista potpisali su na načelnik VMA general-major prof. dr Miodrag Jevtić i predsednik OKS Vlade Divac.

- Vrhunski sportisti Srbije su promoteri najvrednijeg što zemlja Srbija ima, a VMA je naše nacionalno blago i prestonica zdravlja. Vi pobeđujete u sportskim takmičenjima i pronosite slavu i ugled naše zemlje, a naš zadatak je da pobeđujemo u najsvetijoj bici, za spašavanje ljudskog života i unapređenje zdravlja metodama savremene medicine. Prepoznali smo da na tom putu moramo da koračamo zajedno i upravo zato  danas uspostavljamo saradnju u funkciji jačanja zdravlja i podrške vrhunskom sportu. Tu smo da, pre svega preventivno, a ukoliko zatreba i na drugi način pomognemo da naši sportisti i naše sportske legende ostanu zdrave-rekao je general Jevtić pozdravljajujući delegaciju Olimpijskog komiteta Srbije u kojoj su pored predsednika bili i generalni sekretar Đorđe Višacki i gospodin Đorđe Perišić, kao i predstavnici Udruženja dobitnika nacionalnih priznanja Svetlana Ceca Kitić i Ljiljana Stanojević. 

Predsednik OKS Vlade Divac je ocenio da je ovo još jedan lep primer kako država pomaže asovima i zahvalio zaposlenima na VMA koji će voditi brigu o zdravlju naših sportista. – Važno je istaći da je ovo i poruka mladim sportistima, da neko brine o njima i posle okončanja sportske karijere. Mnogi sportisti za vreme svojih napornih karijera dožive teže i lakše povrede i sigurno je veoma značajno da znaju da će o njihovom zdravlju u budućnosti brinuti vrsni stručnjaci VMA. Mi sportisti svi imamo svoje sportske kuće, a danas smo dobili i svoju kuću zdravlja.-kazao je Vlade Divac.
 
Obaraćajući se u ime Udruženja dobitnika nacionalnih priznanja, predsednica istog, rukometašica, Svetlana Ceca Kitić naglasila je da će ova saradnja za naše sportske legende bti dragocena, jer ništa nije važnije od zdravlja. - Nadam se da će i druge institucije slediti primer VMA.-rekla je Svetlana Kitić.  

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas