102.jpg

JOŠ JEDNA STRANICA AKADEMSKE ISTORIJE

03. 12. 2010

Beograd, 03.decembar - Akademski potencijal VMA dodatno je osnažen na jučerašnjoj 526. sednici Nastavno-naučnog veća VMA tokom koje je, u skladu sa zakonskim propisima i jedinstvenim kriterijumima, učinjen izbor 13 redovnih profesora, 5 vanrednih profesora, 5 docenata i 4 asistenta. Izbornoj sednici je prisustvovalo i više akademika i profesora Medicinskih fakulteta iz Beograda i Kragujevca, kao i Stomatološkog fakulteta i Fakulteta veterinarske medicine u Beogradu. 

Nastavno-naučni potencijal VMA danas čini 39 redovnih profesora i 1 naučni savetnik, 39 vanrednih profesora i 3 viša naučna saradnika, 42 docenta i 4 naučna saradnika, kao i 43 asistenta i 1 istraživač saradnik.

VMA nikada u svojoj istoriji nije imala ovako veliki broj eminentnih stručnjaka koji su istovremeno i lideri u mnogim oblastima medicinske profesije. Uprava VMA iskazala je zadovoljstvo ovom činjenicom istovremeno zahvaljujući svim kolegama sa drugih Medicinskih fakulteta u Srbiji koji su aktivno učestvovali u izboru naših nastavnika. Ovim činom su i u praksi ostvareni rezultati zaključaka sastanka dekana svih Medicnskih fakulteta u našoj zemlji koji je prošlog meseca održan u VMA.


VMA je trajno opredeljena za akademsku, stručnu i naučno-istraživačku saradnju sa kolegama širom zemlje što potvrđuje i činjenica da je sve veći broj naših pripadnika uključen u dodiplomsku i poslediplomsku saradnju kao i u rad ispitnih komisija na medicinskim, stomatološkim i faramceutskim fakultetima u zemlji.

 

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas