ORL.jpg

Glomus tumori glave i vrata

01. 04. 2013

Stručni skup otorinolaringološke sekcije Srpskog lekarskog društva u organizaciji Klinike za otorinolaringologiju VMA pod nazivom "Glomus tumori glave i vrata" održan je na Vojnomedicinskoj akademiji.
Načelnik Vojnomedicinske akademije brigadni general prof. dr Marijan Novaković, prilikom uvodnog obraćanja, naglasio je značaj multidisciplinarnog pristupa koji naročito dolazi do izražaja pri dijagnostici i lečenju ovih retkih oboljenja. Bliska saradnja različitih specijalističkih grana neophodna je počev od dijagnostike do hirurškog, odnosno lečenja medikamentima i radioterapijom.
Načelnik Klinike za otorinolaringologiju VMA pukovnik dr Dušan Bijelić najavio je stručni deo sastanka u okviru kojeg su održana predavanja o tumorima temporalne kosti i vrata koji se pojavljuju retko - jedan na milion stanovnika, ali ih odlikuje ekspanzivan i destruktivan rast. Najčešće se pojavljuju kod žena između pete i šeste decenije života.
Tokom predavanja koja su održali načelnik Klinike za maksilofacijalnu hirurgiju VMA prof. dr Srboljub Stošić, potpukovnik dr Milanko Milojević iz Klinike za ORL VMA, major dr Aleksandar Jovanovski i major dr Vlastimir Marinković iz Instituta za radiologiju VMA, prisutni su imali priliku da pored teorijskog dela vide i prikaze slučajeva iz prakse.
 
Beograd, 1. april 2013. godine

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas