EDAIC.jpg

Evropski ispit iz anesteziologije održan na VMA

19. 09. 2017

Pismeni deo ispita za Evropsku diplomu anesteziologije i intenzivnog lečenja - EDAIC (European Diploma in Anaesthesiology and Intensive Care) u organizaciji Klinike za anesteziologiju i intenzivnu terapiju Vojnomedicinske akademije i Udruženja anesteziologa i intenzivista Srbije (UAIS), održan je na VMA.
Prvi pismeni deo ispita deo je procesa dobijanja diplome koja se smatra posebnom kvalifikacijom u ovoj grani medicine. Kod kandidata se u isto vreme na različitim lokacijama širom sveta po visokim standardima proverava znanje iz bazičnih nauka i kliničkih oblasti relevantnih za anesteziologe. Ispit je ove godine polagalo četvoro kandidata iz Srbije i regiona, dok je koordinator događaja bila doc. dr Vojislava Nešković iz Klinike za anesteziologiju i intenzivnu terapiju VMA ujedno i zvanični ispitivač iz Srbije za usmeni deo ovog ispita.
Vojnomedicinska akademija jedan je od evropskih akreditovanih centara i jedini centar u regionu za polaganje ovog internacionalnog ispita osnovanog na nivou Evropskog udruženja anesteziologa. Diploma EDAIC kojoj prethodi polaganje pismenog i usmenog dela ispita obezbeđuje kontinuirano podizanje nivoa obrazovanja i ujednačavanje profesionalnih standarda anesteziologa u Evropi.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas