Fizikalna april 2013.jpg

Edukacija rehabilitacionog tima

12. 04. 2013

Kurs pod nazivom "Sigurnost u rehabilitacionoj praksi i rizici bolničke nege" u organizaciji Klinike za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Vojnomedicinske akademije i Društva medicinskih sestara - tehničara u rehabilitaciji i reumatologiji Srbije održan je na VMA.
Načelnik Sektora za školovanje i naučnoistraživački rad VMA pukovnik prof. dr Predrag Romić je u uvodnom obraćanju naveo značajnu ulogu medicinskih sestara i tehničara tokom kompletnog procesa lečenja, a posebno istakao važnost fizikalne medicine u nezi kritično obolelih pacijenata. Načelnik Klinike za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju VMA pukovnik prof. dr Aleksandar Đurović je uvodnim predavanjem o zubnim protezama i rehabilitacionoj praksi predstavio i najvažnija pravila kvalitetne zdravstvene nege podsetivši prisutne na neophodnost praktične edukacije, ali i unapređenje naučnoistraživačkog rada medicinskog kadra na svim nivoima.
Predavanja o rizicima i prevenciji bolesti kumulativne traume prilikom transfera nepokretnih pacijenata, posledicama problematične komunikacije, kao i o pregledima pacijenata po sistemima odnosno pravilnom merenju vitalnih funkcija, za cilj su imala unapređenje i održavanje stručnosti kompletnog rehabilitacionog tima pri održavanju i vraćanju životnih funkcija pacijenata.
 

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas