OS Republika Angola 032016.jpg

Delegacija Republike Angole u poseti VMA

28. 03. 2016

Delegacija Oružanih snaga Republike Angole na čelu sa pukovnikom dr Marlenom Fonseka (Marlene Fonseca), boravila je u poseti Vojnomedicinskoj akademiji u okviru održavanja Glavne planske konferencije za zajedničko angažovanje medicinskih timova Ministarstva odbrane, Vojske Srbije i Nacionalne garde Ohaja. Delegaciju je primio zamenik načelnika VMA pukovnik prof. dr Dragan Dinčić sa saradnicima.
Na sastanku, kojem je prisustvovao i izaslanik odbrane Republike Angole u Beogradu potpukovnik Eduardo da Silva, gosti su ukratko upoznati sa načinom rada VMA, a bilo je reči i o dosadašnjoj uspešnoj saradnji na polju vojne medicine. Prezentovani su studijski programi Medicinskog fakulteta VMA Univerziteta odbrane u Beogradu i različiti vidovi edukacije u Trening centru sanitetske službe VMA kao potencijalni oblici unapređenja međunarodne saradnje. Posebno interesovanje vladalo je za razmenu iskustava dve zemlje u domenu lečenja infektivnih i tropskih bolesti, kao i usavršavanja medicinskog osoblja u oblasti urgentne i vazduhoplovne medicine, toksikologije i medicinske evakuacije.
Delegacija Angole obišla je Kliniku za anesteziologiju i intenzivnu terapiju, Centar za hiperbaričnu medicinu, Kliniku za urgentnu internu medicinu i Angio salu VMA.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas