EMCDDA-2017.jpg

Delegacija EMCDDA u poseti VMA

03. 05. 2017

Tročlana delegacija Evropskog monitoring centra za droge i zavisnosti od droga (European Monitoring Centre for Drugs and Drug Addiction - EMCDDA) na čelu sa Ilze Jekabson (Ilze Jekabsone) posetila je Odeljenje za toksikološku hemiju Nacionalnog centra za kontrolu trovanja Vojnomedicinske akademije.
Načelnica Nacionalnog centra za kontrolu trovanja VMA prof. dr Slavica Vučinić predstavila je gostima organizaciju rada i kapacitete laboratorije, a posebno interesovanje bilo je usmereno na opremu za analizu biološkog materijala za novosintetisane psihoaktivne supstance. Pored razmene iskustva u detekciji novih psihoaktivnih supstanci, tema razgovora odnosila se i na mogućnosti usavršavanja medicinskog kadra u ovoj oblasti, a gostima je organizovan i obilazak laboratorije.
Poseta laboratoriji Odeljenja za toksikološku hemiju VMA organizovana je u cilju razmatranja saradnje u izradi finalnog sistema i uključenja u protokol za rano upozoravanje o novim psihoaktivnim supstancama organizovan na evropskom nivou.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas