Libija jun 2014.jpg

Delegacija Države Libije u poseti VMA

10. 06. 2014

Delegacija Ministarstva odbrane Države Libije predvođena pukovnikom Haled Ali Ahmed Omarom, načelnikom Vojne akademije Ministarstva odbrane Države Libije, posetila je danas Vojnomedicinsku akademiju. Poseta je organizovana u cilju upoznavanja delegacije Libije sa mogućnostima školovanja i usavršavanja predstavnika Oružanih snaga Države Libije u vojnoobrazovnim ustanovama Republike Srbije.
Na sastanku kojem su prisustvovali dekan Medicinskog fakulteta VMA Univerziteta odbrane u Beogradu brigadni general akademik prof. dr Miodrag Čolić, načelnik Sektora za školovanje i naučnoistraživački rad potpukovnik dr Miroslav Broćić i načelnik Instituta za naučne informacije prof. dr Silva Dobrić, gostima su prezentovani kapaciteti i uslovi edukacije u oblasti vojne medicine. Bilo je reči o studijskim programima Medicinskog fakulteta VMA UO, kao i daljem usavršavanju u okviru Sektora za školovanje i naučnoistraživački rad VMA u vidu specijalizacija, kurseva i obuka za rezervne oficire i medicinske timove.
Preliminarni dogovori bili su usmereni na nastavak dugogodišnje saradnje VMA sa Državom Libijom u oblasti školovanja i stručnog osposobljavanja pripadnika vojnog saniteta.
Delegacija Države Libije zatim je obišla Institut za naučne informacije, detaljnije se upoznala sa bibliotečkim fondom, naučnoistraživačkim i izdavačkim delatnostima Instituta, kao i Centar za hiperbaričnu medicinu.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas