Delegacija Brazila.JPG

Delegacija Brazila u poseti VMA

13. 06. 2012

U okviru višednevne posete Ministarstvu odbrane Republike Srbije, ekspertska grupa Ministarstva odbrane Federativne Republike Brazila posetila je juče Vojnomedicinsku akademiju.
Brazilsku delegaciju, na čelu sa pukovnikom Robertom Simoesom Fereirom, primili su zamenik načelnika VMA pukovnik prof. dr Dragan Dinčić, dekan Medicinskog fakulteta VMA brigadni general akademik prof. dr Miodrag Čolić, načelnik Instituta za medicinska istraživanja VMA prof. dr Zvonko Magić i pukovnik prof. dr Đoko Maksić.
Tokom posete razgovaralo se o unapređenju međunarodne saradnje započete 2010. godine, pre svega o mogućnostima razmene stručnih znanja i iskustava. Nakon predstavljanja organizacione strukture, osnovnih delatnosti i najznačajnijih rezultata VMA u oblasti lečenja, obrazovanja i naučnoistraživačkog rada, usledio je kratak obilazak pojedinih organizacionih celina VMA.
U toku sastanka, kao i na radnom ručku, dogovoreno je da VMA pripremi konkretne ponude vezane za organizaciju kurseva i školovanje lekara, da predloži uzvratnu posetu Ministarstvu odbrane Brazila i da se nakon toga stupi u praktičnu realizaciju aktivnosti.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas