art brut.jpg

Četiri godine Art Brut studija VMA

11. 03. 2019

Predstavljanje slika i crteža pacijenata Dnevne bolnice Klinike za psihijatriju Vojnomedicinske akademije nastalih u okviru Art Brut studija VMA, a čime je obeležena i četvrta godina rada ovog svojevrsnog likovnog ateljea, održana je u galeriji amfiteatra u VMA.
Radovi su predstavljeni na izložbi pod nazivom „Norma i normala“, a program je obuhvatio dinamično i interaktivno predstavljanje umetničke produkcije i principa rada studija. Pored crteža pacijenata Dnevne bolnice i Kluba lečenih psihoza Klinike za psihijatriju VMA, svoje radove većeg formata predstavio je i Goran Stojčetović, diplomirani slikar osnivač i kreator radionica Art Brut studija VMA. Izloženi su i umetnički predmeti pacijenata sa radne terapije.
Prisutni su tokom otvaranja izložbe imali priliku da kroz razgovor sa zaposlenima u Klinici čuju više o radu studija, o psihološkom aspektu radionica od kliničkog psihologa Tatjane Stojanović, ali i da učestvuju u crtačkoj radionici sa Goranom Stojčetovićem.
Aktivnosti Art Brut studija održavaju se dva puta nedeljno u prostorijama Dnevne bolnice kada pacijenti i članovi Kluba lečenih psihoza VMA postaju stvaraoci vođeni principom dubinskog crteža. Nastali radovi se nakon toga uključuju u kolekciju Art Brut Srbija, a kroz izlagačke aktivnosti izvan bolnice, kao nezavisne umetničke vrednosti, redovno učestvuju u izložbama u zemlji i inostranstvu.
Više informacija o radu Art Brut studija dostupno je na: www.artbrut-inside.org

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas