predsednistvo.jpg

Čestitka predsednika povodom 2. marta - Dana Vojnomedicinske akademije

02. 03. 2017

ČESTITKA
povodom 2. marta - Dana Vojnomedicinske akademije
 
Svim pripadnicima Vojnomedicinske akademije upućujem srdačne čestitke povodom 2. marta - Dana Vojnomedicinske akademije.
Nastavljajući tradiciju Glavne vojne bolnice, preteče današnje Vojnomedicinske akademije, dugu gotovo dva veka, pokazali ste da ste ključni činilac zdravstvenog sistema kako u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, tako i u Republici Srbiji.
Vojnomedicinska akademija je zdravstvena ustanova koja je stekla svoj renome ne samo u našoj zemlji, već i u inostranstvu.
I u protekloj godini ste pružili punu podršku jačanju zdravstvenog sistema. Bez obzira na složenost uslova u kojima radite, postižete uspešne rezultate u svim oblastima medicine, lečenju, nastavnom i naučnoistraživačkom radu. U dobroj meri uspeli ste da iskoristite objektivne mogućnosti na modernizaciji medicinske opreme i osavremenjavanju rada zdravstvenog sistema. Posebno ističem unapređenje vojnog zdravstvenog sistema i saradnju sa medicinskim ustanovama drugih država u svetu u ovoj oblasti.
Siguran sam da ćete i u predstojećem periodu punom izazova, u oblasti medicine imati uspeha, ostvarivati vrhunske rezultate, još više učvrstiti status svog visokoetičkog poziva i na taj način doprineti očuvanju zdravstvenog sistema, koji će Republiku Srbiju voditi ka prosperitetu i boljoj budućnosti.
 
PREDSEDNIK REPUBLIKE SRBIJE
Tomislav Nikolić

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas