69.jpg

BALKANSKA RADIONICA VASKULARNE HIRURGIJE

24. 03. 2011

Beograd, 24.mart - U organizaciji Evropskog udruženja vaskularnih hirurga i Klinike za vaskularnu hirurgiju VMA u našoj ustanovi je organizovana Balkanska radionica vaskularne hirurgije u čijem radu je uzelo učešće 17 hirurga iz Srbije i Republike Srpske/Bosne i Hercegovine. 

Glavni instruktori radionice su predsednik Evropskog udruženja vaskularnih hirurga i gostujući profesor VMA prof.dr John Wolfe i dr Richard Gibbs vaskularni hirurg iz St.Mary bolnice u Londonu.

Eminentne evropske stručnjake pozdravio je načelnik VMA pukovnik prof.dr Marijan Novaković. – Izuzetno sam zadovoljan što u našoj VMA mogu da pozdravim doajene vaskularne hirurgije koji će našim stručnjacima preneti svoja bogata znanja i praktična iskustva. Samo usvajanjem najnovijih dostignuća i njihovom primenom može se koračati napred, a to je jasno opredeljenje menadžmenta i svih pripadnika VMA. – kazao je pukovnik Novaković.  Načelnik VMA uručio je prof.dr Džonu Volfu povelju gostujućeg profesora naše ustanove. 

Balkansku radionicu vaskularne hirurgije svečano je otvorio rektor Univerziteta odbrane Srbije general-major prof.dr Miodrag Jevtić koji je tom prilikom naglasio da je ovo prvi skup ovakve vrste u ovom delu Evrope i da njegova organizacija još jednom afirmiše dosadašnje rezultate naše hirurške škole i određuje njeno mesto na evropskoj naučnoj sceni. - VMA i njena Klinika za vaskularnu hirurgiju prepoznati su kao pouzdan partner Evropskog udruženja vaskularnih hirurga i budući glavni centar za edukaciju u ovoj oblasti na Balkanu. - rekao je general Jevtić.

Radionica je osmišljena tako da se u toku dva radna dana praktično prikaže kompletna klasična,otvorena vaskularna hirurgija aorte i magistralnih arterija na najsavremenijim modelima ljudskih organizama-simulatorima i da se polaznici upoznaju sa najnovijim dostignućima iz oblasti otvorene, klasične vaskularne hirurgije.

Ovaj skup je od strane Komiteta za razvoj vaskularne hirurgije Evropskog udruženja vaskularnih hirurga na sastanku u decembru 2010. godine označen kao najznačajnija radionica vaskularne hirurgije u ovom delu Evrope.
.
 
 

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas