pedijatrija2015_1.jpg

Aktuelne teme iz pedijatrije na VMA

21. 02. 2015

Kurs kontinuirane medicinske edukacije u organizaciji Sekcije za pedijatriju, perintologiju i dečiju hirurgiju Srpskog lekarskog društva i Dečijeg dispanzera Specijalističke poliklinike Vojnomedicinske akademije održan je danas, 21. februara 2015. godine na VMA.
Zastupnik načelnika Vojnomedicinske akademije pukovnik prof. dr Zoran Šegrt u ime kolektiva VMA pozdravio je prisutne i rekao da je za VMA čast što tradicionalno godišnje okuplja najbolje pedijatre u Srbiji. Pohvalio je rad Dečijeg dispanzera koji se svakodnevno brine za oko 6.000 mališana, koliko ima zdravstvenih kartona dece vojnih osiguranika, kao i za sve druge male pacijente koji po raznim osnovama dolaze na VMA da se leče, a njihovi roditelji savetuju kako da najbolje i najzdravije podižu i vaspitavaju svoju decu. Zahvalio se na odličnoj saradnji Dečijoj univerzitetskoj klinici Tiršovoj, Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta „Dr Vukan Čupić“ i svim drugim zdravstvenim institucijama sa kojima VMA sarađuje u cilju unapređenja kvaliteta lečenja.
Teme današnje sekcije bile su personalizovana medicina u postgenomskoj eri, tretman kriptorhizma u Srbiji, promena pulzatilnog indeksa u arteriji cerebri medija fetusa nakon spoljašnje zvučne stimulacije, vitamin D u trudnoći i laktaciji, a diskutovalo se na sve aktuelne teme vezane za pedijatriju u Srbiji i svetu.
Pedijatrijska sekcija, koja se od 2002. godine redovno održava na VMA i ove godine je okupila veliki broj pedijatara i zdravstvenih radnika iz cele Srbije.

 

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas